О Нама

Историја-ОнЛине је мултимедијални уџбеник историје за ђаке и родитеље, наставнике основних школа, ђаке средњих школа и њихове наставне професоре као и за студенте факултета.

Основни концепт Историјe-ОнЛине је да ђацима основних и средњих школа, као и студентима историје на факултету послужи као помоћно дидактичко средство у настави историје, и како би свима њима помогли да што лакше савладају градиво наставних јединица из већ постојећих уџбеника и приручника историје.

Уџбеници Историје биће писани за пети, шести, седми и осми разред основне школе. За прву, другу, трећу и четврту године гимназија и средњих стручних школа. Посебни уџбеници ће бити писани и за све наставне предмете историје на студијама историје. Сви уџбеници ће бити строго прилагођени узрасту ученика.

Све наставне јединице уџбеника ће бити писане према плану и програму Министраства просвете Републике Србије при изводјењу наставе историје у основним, средњим школама и на факултетима. При писању, узели смо као узор садржаје свих савремених уџбеника и приручника историје у издању “Завода за уџбенике и наставна средства” и у издању других реномираних издавачких кућа.

Текст уџбеника биће праћен сликама и мапама (картама). Свака лекција биће праћена видео записима, кратким филмовима у трајању од десет минута и бити презентована на нашим YouTube каналима.

Ми се не сврставамо ни у један правац, и научни приступ при писању уџбеника биће заснован на слогану великог римског историчара Тацита “Без мржње и пристрасности”. Пројекат Историја-ОнЛине је настао у циљу афирмације историјске и етнографске науке и промовисања беспалтне едукације приликом чега се држимо гесла “Знање за све.”

Пројекат посвећујемо нашим вољенима.

С дубоким поштовањем, аутори пројекта Историја-ОнЛине
Срђан Лакић и Емил Едиет.